Welkom

Welkom op de website voor kunst van de Deventer familie Bokhorst

De familie Bokhorst uit Deventer heeft vier generaties lang in een periode van 1850 tot 2004 zowel toegepaste als autonome kunst gemaakt. Het doel van deze website is deze kunstuitingen zo goed mogelijk in beeld te brengen en te documenteren. Er zijn ruim 2100 afbeeldingen te zien met Bokhorstkunst. Recent toegevoegde afbeeldingen zijn apart te zien door te klikken op Album Nieuwe Aanwinsten. Van elke kunstenaar is er per thema een album te bekijken. Door in het albumoverzicht op een afbeelding te klikken, worden ze individueel zichtbaar. Klik op een onderstreepte omschrijving om afbeeldingen van alle kunstenaars met dezelfde omschrijving (tag) te bekijken. Klik op Tags per kunstenaars om te zien welke omschrijvingen er bij de kunstenaars van toepassing zijn.

Tevens vindt u op de website informatie over de tentoonstelling van de Deventer familie Bokhorst die in 2014 te zien was in het Historisch Museum Deventer (Gebouw De Waag), het boek dat ter gelegenheid daarvan is uitgebracht en de stadswandeling die in het kader daarvan is opgezet.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit het oeuvre van de familie Bokhorst. Door op de afbeelding te klikken, kan de voorstelling worden stil- en voortgezet.